joi, 28 martie, 2024

Igor Dodon in vizita la Bruxelles

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, incepe astazi o vizita de trei zile la Bruxelles, unde se va intalni cu oficiali ai Uniunii Europene si responsabili din cadrul NATO, scrie presa de la Chisinau, potrivit Agerpres.

Conform Radio Chisinau, Dodon va fi insotit la Bruxelles de cativa consilieri si angajati ai administratiei prezidentiale, dar si de ministrul-adjunct al afacerilor externe si integrarii europene, Daniela Morari.  In timpul primei vizite oficiale, la Moscova, dupa preluarea mandatului prezidential Moscova, Dodon a afirmat ca isi doreste sa renunte la Acordul de asociere cu UE si o apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Eurasiatica. A anuntat tot atunci ca va solicita o intrevedere cu liderii NATO pentru a le cere sa recunoasca neutralitatea Republicii Moldova. 

Conform unei reprezentante a biroului de presa de la Presedintia Republicii Moldova, citata de deschide.md, programul delegatiei prezidentiale nu este inca definitivat, desi Dodon pleaca azi spre capitala Belgiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img