vineri, 26 aprilie, 2024

Imagini revoltătoare la Buzău

Distribuie:

Publicat:

De față cu o patrulă de poliție, din cadrul Secției Rurale Beceni, jud. Buzău, 3 bărbați, lovesc un bărbat cu care au avut anterior un conflict. Aceștia nu se sfiesc să se manifeste violent, deși știau că sunt filmați și de față erau polițiștii.

Acesta este nivelul de siguranţă pe care îl mai poate oferi Poliţia Română, după subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, lipsa de pregătire profesională/tactică/fizică, împuternicirile/desemnările pe funcțiile de șefi a unor incompetenți și slugi politice, dar și din cauza legislației care a suferit modificări doar în favoarea infractorilor.

Cireașa de pe tort însă în cazul acestui incident, este că cei 3 agresori conduși la sediul poliției, sunt acum cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere și loviri, dar s-a stabilit că aceștia „nu prezintă pericol social”. Iar genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor, care la adăpostul prevederilor favorabile lor, își fac propria lege, mai ales în comunitățile mici, unde polițistul ajunge din an în Paști.

În acest caz, exista 1 patrulă planificată în serviciu, formată dintr-un coleg și colegă, pe o rază de câteva zeci de kilometri, însă există în continuare sute de localități unde șefii continuă să îi planifice la permanență pe polițiști, care practic sunt chemați de acasă pentru a interveni.

Iar dacă cei 2 colegi ajunși la fața locului ar fi folosit armamentul din dotare, așa cum se sugera în spațiul public, ar fi ajuns să fie cercetați disciplinar, administrativ și penal, pentru faptul că ar fi încălcat principiul „proporționalității”, adică ar fi venit un procuror cu o analiză la rece, în urma căreia aprecia că polițiștii nu s-au aflat într-o situație legitimă și au pus în pericol viața agresorilor.

 

sursa :Sindicatul Europol

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img