vineri, 29 martie, 2024

Imagini uluitoare. Dezastru pentru bogatasii Iasului. Au ajuns sa-si rupa masinile luxoase pe cel mai prost drum din judet – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Bataie totala de joc la adresa a mii de ieseni care locuiesc in apropierea municipiului Iasi • Desi isi duc traiul intr-o zona rezidentiala, cautata de tot mai multi oameni, acesti ieseni au ajuns sa-si blesteme zilele • Si asta din pricina si indolenta unor persoane care, ani la rand, nu s-au sinchisit sa remedieze o problema stringenta • Pe langa toate aceste aspecte, un afacerist controversat a contribuit din plin la dezastrul care s-a abatut asupra oamenilor din zona   

O intreaga comunitate din Iasi a ajuns sa traiasca un adevarat cosmar de o buna bucata de timp. Mii de localnici din localitatea Breazu sunt nevoiti zilnic sa indure un chin groaznic din cauza drumului judetean care tranziteaza localitatea. Artera DJ 282 Iasi – Breazu – Movileni – Gropnita a ajuns sa arate ca dupa razboi, fiind plina de gropi la tot pasul.

Din nefericire pentru localnici, situatia nu poate fi remediata prea curand, asta si pentru ca autoritatea judeteana care administreaza drumul nu poate interveni decat cu mici carpeli.

Culmea, in ultimii ani, zona a explodat, localitatea fiind plina de locuinte impunatoare. Oamenii s-au obisnuit cu craterele din asfalt si nu mai trag speranta ca lucrurile se vor remedia prea curand. Asta in ciuda promisiunilor venite din partea autoritatilor fie locale sau judetene, ca drumul va fi intr-un final refacut in baza proiectului european ce cuprinde mai multe drumuri judetene din Iasi si Suceava, cu o valoare de cateva zeci de milioane de euro.

Pana atunci insa, localnicii continua sa-si rupa masinile zi de zi, fara sa vada vreo imbunatatire. Ba dimpotriva, in urma cu cateva luni, chiar la intrarea in Breazu, drumul s-a surpat pe o distanta de cateva zeci de metri. Portiunea s-a prabusit in dreptul blocului ridicat de afaceristul Bogdan Gheorghiu, patronul unui club de fite si cel care a initiat festivalul Afterhills.

Gheorghiu a ridicat cladirea pe dealul de la intrarea in Breazu fara sa respecte toate normele. Asa s-a ajuns ca de la blocul acestuia sa se deverseze toate dejectiile din fosa septica pe camp pe sub drumul judetean, printr-o conducta. Nu a fost decat o chestiune de timp pana cand drumul a luat-o la vale spre disperarea conducatorilor auto.

Culmea, Gheorghiu a si luat o amenda de 30.000 lei de la Garda de Mediu, dar se pare ca nu a dat doi bani pe acest lucru. A finalizat constructia ansamblului respectiv, a vandut apartamentele si asta a fost tot. Ba chiar, Gheorghiu a dat vina pe cei care au cumparat apartamentele de deversarea necontrolata.

Cratere mai rau ca pe Luna

Numai ca drumul s-a dus la vale, iar localnicii din zona au ajuns la capatul rabdarii. "Eu am o moara in zona, chiar la marginea drumului. Deja peretii s-au crapat bine si totul tine de cum se circula pe aici. Ne-am obisnuit cu situatia, dar sper sa  se poata rezolva ceva. Am auzit ca si de la blocul din deal au aparut probleme pe drum acolo unde s-a produs surparea respectiva. Eu am vrut sa pun o mana de asfalt personal pe drum, dar nu am cum pentru ca nu este drumul meu. Sper ca autoritatile sa faca ceva. Daca este vorba de proiect european cu atat mai bine. De atatia ani nu s-a facut nimic, poate ca in sfarsit o sa faca cineva ceva si aici. Daca se lasa lucrurile asa si se surpa in continuare, o sa ramanem cu iesiri putine spre oras", a spus Dan Moraru, un localnic din Breazu.

Cine se aventureaza in Breazu pentru a ajunge mai departe spre Movileni, Gropnita, Coarnele Caprei, o face pe riscul sau. Acest drum judetean a ajuns un cosmar in adevaratul sens al cuvantului pentru conducatorii auto.

Consiliul Judetean, prin Directia de Drumuri, poate trece doar la o serie de intretineri pe acest drum, motivat de acest proiect european. Constructiile pentru refacerea portiunilor distruse ajung la peste 300.000 lei, insa banii sunt tot mai putini, iar drumarii au ajuns sa-i dramuiasca. Insa, pana la rezolvarea lucrurilor ce tin de proiectul respectiv, soarta localnicilor ramane una de cosmar.

"Mie imi e frica sa ies cu masina pe aici. Am ajuns sa am cratere si in fata portii. Nici nu mai stiu ce sa cred. Ca o sa-l faca, ca nu o sa-l faca. Din moment ce au lasat totul asa, unde s-a surpat nu mai am sperante ca se vor rezolva lucrurile. In ultimii ani au venit si au dat cu un material care se crapa rapid, doar ca sa spuna ca au lucrat. Asta nu este lucrare", a spus un alt localnic din zona Breazu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img