joi, 28 martie, 2024

Imbunatatirea brusca a vederii, “bucuria de scurta durata” care anunta o boala grava

Distribuie:

Publicat:

70% dintre romanii peste 60 de ani nu merg la oftalmolog o data pe an, asa cum este recomandat, arata un studiu recent. Oamenii considera ca este normal ca vederea sa scada odata cu trecerea anilor, asa ca ajung la medic abia cand nu mai vad deloc. Nu este de mirare ca principala cauza de orbire in lume este cataracta, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Conf. dr. Mircea Filip, medic oftalmolog, pentru Digi24: Constata ca nu mai vede bine telefonul, nu mai vede bine sa conduca, parca i s-a incetosat vederea, parca culorile nu mai sunt de aceeasi intensitate sau aceeasi culoare pe care au avut-o inainte. Unii spun: domne, sunt batran, asa e normal, nu mai vad bine, dar asa e la batranete. Nu e asa!

Un alt simptom al bolii este, paradoxal, imbunatatirea brusca a vederii. Medicii o numesc "bucurie de scurta durata", pentru ca oamenii se bucura ca au scapat de ochelari. Putini stiu ca este de fapt un semn pentru instalarea cataractei. Tratamentul, din pacate, este doar chirurgical. G.R.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img