joi, 28 martie, 2024

Importanța serviciilor de dezinfecție pentru prevenirea Covid 19

Distribuie:

Publicat:

Despre Covid 19 vorbește toată lumea de atât de mult timp, încât a devenit problema tuturor, la nivel global. Este vorba despre un context destul de sensibil, în care lucrurile care își urmau traseul firesc au fost date peste cap, iar oamenii fac tot posibilul să prevină contaminarea. Una dintre modalitățile eficiente cu rol de prevenție în contactarea bolii este dezinfecția.

Ce spune studiile despre modul de răspândire a infecției cu SARS-COV2?

Virusul SARS-COV2 pare a se transmite de la un individ la altul prin proiectarea secrețiilor sau de la contactul cu fluidele corporale sau alte suprafețe contaminate. Așadar, prin tuse sau strănut, o persoană infectată poate proiecta picături de mucus sau salivă din căile respiratorii care pot conține particule ale virusului către o altă persoană, infectând-o. Suspendate în mediul ambiant, aceste picături pot fi inhalate de persoanele din apropiere și se pot așeza pe diverse suprafețe din jurul persoanelor infectate, ceea ce necesită o dezinfecție rapidă și eficientă a acestor suprafețe.

Ce măsuri pot fi luate pentru prevenirea infectării?

O igienă precară a mâinilor reprezintă o problemă majoră în infectarea cu acest virus. Mulți tușesc sau strănută în mâini, ating frecvent gura sau nasul și răspândesc astfel virusul pe mai multe suprafețe. Există și posibilitatea ca unele persoane să se infecteze doar după ce au atins o suprafață contaminată, apoi au dus mâna la gură, nas sau ochi. Din acest motiv, este extrem de importantă dezinfectarea suprafețelor cu produse aprobate pentru a preveni răspândirea infecției, o firma ddd poate fi soluția ideală în acest sens. Mai ales în școli, spitale sau alte instituții, birouri, mijloace de transport în comun, există anumite puncte de contact foarte frecvent atinse de un număr mare de oameni, ceea ce crește riscurile infectării.

Este extrem de importantă decontaminarea zonelor după orice incident în care o persoană infectată a contaminat o anumită suprafață. Este important să se acționeze rapid în acest sens, astfel încât să fie redusă răspândirea virusului, pentru că orice întârziere poate mări rata exponențială de creștere a virusului.

Curățarea și dezinfectarea suprafețelor reprezintă metodele cele mai eficiente pentru prevenirea răspândirii virusului, așadar serviciile de dezinfecție reprezintă una dintre cele mai sigure soluții pentru prevenirea infectării cu virusul covid 19.

Igiena personală și izolarea sunt metodele principale utilizate pentru combaterea pandemiei coronavirusului și ruperea lanțului de transmitere. Virusul poate rămâne pe anumite suprafețe chiar și câteva zile, prezentând apoi risc pentru alte persoane care vin în contact cu acestea, motiv pentru care serviciile profesionale de dezinfecție reprezintă soluția rapidă, eficientă și sigură pentru prevenirea infectării.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img