joi, 28 martie, 2024

IMPORTANT pentru soferi: Se da lege pentru tarifele RCA

Distribuie:

Publicat:

Autoritatea de Supraveghere Financiara va calcula tarifele de referinta ale RCA prin intermediul unui auditor extern, specializat in acest sens, a declarat prim-vicepresedintele ASFCornel CocaConstantinescu.

“In urma dezbaterilor pe care le-am avut si la Guvern si in comisie (de buget a Camerei Deputatilor – n.r.), am ajuns la aceasta solutie. In fapt este un consens pentru ca ASF va calcula tarifele de referinta prin intermediul unui auditor extern, specializat in acest sens. ASF isi va asuma aceste tarife, le va face publice si va avea in vedere ca pe viitor sa evite aparitia unor situatii similare cu cele pe care le traim astazi”, a afirmat Constantinescu, dupa sedinta Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, referitor la proiectul de lege privind RCA, scrie agerpres.ro. 

El a spus ca ASF va emite, pana la sfarsitul saptamanii, tarifele de referinta.

Pana la sfarsitul acestei saptamani, ASF o sa emita tarifele de referinta, le vom face publice pe perioada precedenta, tarife de referinta care nu sunt obligatorii intr-adevar, dar, in fapt, reprezinta un reper pentru asiguratori astazi, iar noi speram ca piata se va echilibra. La ASF astazi toleranta este zero pentru dezechilibre, eventual ca cele pe care le-am intalnit in trecut“, a adaugat Constantinescu.

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a intocmit un raport preliminar asupra proiectului de lege privind RCA, a precizat presedintele comisiei, Leonardo Badea, el mentionand ca urmeaza ca marti sa se intruneasca 4 comisii: de buget, pentru transporturi, industrii si juridica pentru raportul final.

Joi am avut raport preliminar pe legea RCA in cadrul Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor. Am avut dezbateri in jur de patru ore, pe langa discutiile ulterioare, si am ajuns la un raport preliminar care urmeaza sa fie discutat, dezbatut impreuna cu comisiile raportoare: comisia de industrii, pentru transporturi si juridica. (…) Marti, la ora 10,00, ne intrunim pentru raportul final. Vom vedea daca raportul poate sa treaca in aceasta saptamana“, a spus Badea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img