vineri, 29 martie, 2024

Importanta orei la care iei micul dejun: Poate reduce riscul de a face diabet de tip 2

Distribuie:

Publicat:

Persoanele care iau micul dejun înainte de ora 8:30 au un nivel mai scăzut de zahăr în sânge și o rezistență mai mică la insulină, ceea ce ar putea reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit unui raport al The Endocrine Society.

Rezistența la insulină apare atunci când organismul nu răspunde pe cât de bine ar trebui la insulina pe care pancreasul o produce și glucoza este mai puțin susceptibilă să pătrundă în celule. Persoanele cu rezistență la insulină pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2.

Atât rezistența la insulină, cât și nivelurile ridicate de zahăr din sânge afectează metabolismul unei persoane, descompunerea alimentelor în componentele sale mai simple (proteine, carbohidrați sau zaharuri și grăsimi). Tulburările metabolice, cum ar fi diabetul, apar atunci când aceste procese normale se întrerup, scrie doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img