vineri, 19 aprilie, 2024

In contextul campaniei de vaccinare, rezervarile de vacante pe litoralul romanesc s-au dublat in ianuarie fata de noiembrie

Distribuie:

Publicat:

În contextul campaniei de vaccinare, rezervările de vacanțe pe litoralul românesc s-au dublat în ianuarie față de noiembrie. De la începutul lunii ianuarie, peste 14.000 de români au achiziționat pachete turistice, o dublare față de noiembrie 2020, conform datelor Litoralulromanesc.ro, potrivit Mediafax.

“Optimismului generat de startul și derularea în bune condiții a campaniei naționale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanțe. Mulți își fac deja planurile pentru concediul de vară și își rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie – o lună încă a incertitudinilor în privința evoluției pandemiei și a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice, în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, afirmă Ionuț Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Cei care au cumpărat deja vacanțe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către stațiunile Mamaia – care este în continuare cea mai populară destinație de vară pe litoralul românesc – și Eforie Nord. Prețul mediu al unui sejur achiziționat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei. Dar au fost și români dispuși să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei.

Printre cele mai solicitate unități de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive și cele care pun la dispoziție facilități pentru familiile cu copii. Reprezentanții Litoralulromanesc.ro se așteaptă în vară la o revenire a turiștilor în destinație, în condițiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care și-au făcut vacanțele la Marea Neagră ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img