joi, 25 aprilie, 2024

In mod paradoxal, un handicap te apara de schizofrenie

Distribuie:

Publicat:

De ceva vreme, respectiv de la jumatatea acestui secol, oamenii de stiinta tot observa o legatura bizara. Se pare ca persoanele nascute fara vedere sunt protejate de schizofrenie.

Iar un studiu recent confirma aceasta legatura, mai ales in cazul celor unde orbirea are drept cauza anomalii in creier si nu traume ale ochiului, arata ziare.com, care citeaza Science Alert. Potrivit autorilor studiului realizat in Australia pe o perioada de 21 de ani, pe mii de subiecti, niciunul dintre participantii la cercetare care se nascuse orb din cauzele amintite nu s-a imbolnavit de schizofrenie pe parcursul vietii.

Exista insa niste limitari ale studiului. In timpul acestuia, niciunul dintre subiecti nu a depasit varsta de 35 de ani si se stie ca pot exista cazuri in care boala sa se instaleze mai tarziu. Deocamdata, oamenii de stiinta nu au gasit si o explicatie pentru acest fenomen, dar descoperirea este utila in gasirea unor noi tratamente, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Schizophrenia Research. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img