sâmbătă, 20 aprilie, 2024

In plin scandal legat de infiintarea companiilor primariei, licitatie de 23 de milioane de euro pentru banci, garduri si jardiniere

Distribuie:

Publicat:

Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA a lansat o licitație pentru achiziționarea de mobilier stradal cu o valoare care poate ajunge la peste 110 milioane de lei (23 de milioane de euro). Curtea de Apel a stabilit că cele 22 de Companii Municipale au fost înființate ilegal, scrie Mediafax.

În plin scandal legat de legalitatea înființării Companiilor Municipale din București, una dintre aceste societăți a lansat, sâmbătă, o licitație cu o valoare care poate ajunge până la suma de 110 milioane de lei (23 de milioane de euro), pentru achiziționarea de mobilier stradal.

Potrivit anunțului publicat pe platforma de licitații publice SICAP/SEAP, Compania vrea să cumpere bănci, coșuri de gunori, jardiniere, garduri metalice și grătare metalice de protecție a arborilor, iar ofertele sunt așteptate până pe data de 22 aprilie.

„Obiectul acordului-cadru îl reprezintă achiziția și transportul de la locația furnizorului la locația indicată de către Beneficiar a pieselor de mobilier urban din anexă”, se arată în anunț.

În noiembrie anul trecut, Curtea de Apel București a stabilit că cele 22 de Companii Municipale înființate de admnistrația Gabrielei Firea, prin Consiliul General al Municipiului Bucureștri, au fost înființate fără a se respecta prevederile legii.

Ulterior, în motivarea acestei sentințe se arată că aceste societăți ar fi trebuit înființate cu votul a două treimi din numărul consilierilor și nu cu majoritate simplă.

În februarie 2019, instanța a respins cererea de revizuire pe această sentință, cerere făcută de Primăria Capitalei, astfel că în prezent se menține decizia din noiembrie anul trecut, respectiv decizia care arată că aceste companii sunt înființate ilegal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img