joi, 28 martie, 2024

In sfarsit o veste buna pentru toti romanii

Distribuie:

Publicat:

Senatul a adoptat luni propunerea legislativa privind reducerea cotei contributiei de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale – 2 puncte la angajator si 3 la angajat.

Proiectul a fost adoptat cu 67 de voturi ”pentru”, 23 ”impotriva” si o abtinere. Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a intrunit voturile necesare. Guvernul a avut un punct de vedere negativ in privinta acestui proiect. Propunerea legislativa de modificare a Codului fiscal a fost initiata de deputatii PSD Florin Iordache, Marian Neacsu, Florin Paslaru, Petru Gabriel Vlase.

Potrivit proiectului, cota de contributie de asigurari sociale este de 21,3% pentru conditii normale de munca, din care 7,5% pentru contributia individuala si 13,8% contributia datorata de angajator. Pentru conditii deosebite de munca, cota de asigurari sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contributia individuala si 18,8% pentru cea datorata de angajator.

Pentru conditii speciale de munca, cota de contributie la asigurarile sociale va fi de 31,3%; 7,5% – pentru contributia individuala si 23,8% – pentru cea datorata de angajator.

Senatul este prima Camera sesizata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img