joi, 25 aprilie, 2024

In timp ce Iohannis e de 4 zile la plaja in Israel, Ungaria declara stare de urgenta si a deplasat mii de trupe la granita cu Romania

Distribuie:

Publicat:

Ungaria declara stare de urgenta, si trimite mii de trupe la granita cu Romania.

Ministrul maghiar de interne Sándor Pintér a anuntat la Budapesta ca Ungaria este oficial intr-o „stare de urgenta”, din cauza crizei migrantilor si a declarat ca mii de soldati vor fi deplasati la granita cu Romania.

Anuntand desfasurarea de trupe la granita cu Romania, ministrul de interne maghiar a spus:

„Noi nu stim exact ce reactiinseamna vor avea acei refugiati si migranti ilegali, care sunt deja in interiorul tarilor vecine.

Prin urmare, guvernul maghiar a decis ca sa se pregateasca pentru aceasta situatie.

Ungaria va consolida protectia frontierelor sale, si vom declara o stare de urgenta din cauza migratiei pentru intreaga tara. ”

Noile temeri ca migrantii vor trece acum prin Romania si Bulgaria, pentru a ajunge in Ungaria au declansat luarea acestei decizii.

Autoritatile maghiare sunt ingrijotate de imprevizibilitatea crizei migrantilor, noua directie a fluxului de migranti fiind un motiv imens de ingrijorare pentru guvernul maghiar, relateaza ziarul Kronen Zeitung.

Maghiarii sunt, de asemenea, ingrijorati de numarul tot mai mare de migranti care sunt blocati in Grecia de-a lungul granitei cu Macedonia si Bulgaria.

Exista ingrijorari majore ca zecile de mii de imigranti care acum sunt blocati de-a lungul Balcanilor ar putea incerca sa forteze drumul lor peste granite, asa cum s-a observat in Grecia.

Unele regiuni de granita ale Ungariei au fost mai fost deja intr-o stare de urgenta, dar aceasta este prima data cand intreaga tara a fost plasata in stare de urgenta.

Mutarea nu a decurs fara critici in Ungaria, adversarii primului-ministru Viktor Orban, spunand ca o astfel de miscare, nu este necesara, avand in vedere fluxul de
migranti care s-a diminuat, odata cu controalele stricte la frontiera care au fost introduse anul trecut.

Ministrul de Interne a raspuns la aceasta critica, declarand:

„In acest moment nu vedem migrantii ilegali care sosesc din directia Romaniei. Cu toate acestea, vrem sa fim pregatiti pentru posibilitatea ca imigrantii sa apara din Romania, astfel incat sa putem construi cat mai repede posibil, o inchidere a granitelor nostre cu un gard la granita cu Romania”.

Ziaristii au raportat ca desi la punctele de trecere numarul imigrantilor ilegali a scazut in mod substantial dupa ce gardul a fost finalizat anul trecut, in prezent, exista o tendinta de crestere a incursiunilor ilegale.

De asemenea, ceea ce provoaca ingrijorare sunt evenimentele din Grecia, acolo unde activistii „Fara Frontiere” – „No Borders” au incercat le dea migrantilor clesti si foarfeci si alte instrumente pentru a demonta fizic gardurile de frontiera ridicate de-a lungu
l granitei cu Macedonia.

Ungaria isi face griji serioase ca numarul tot mai mare al actiunilor unor grupuri de activisti si ONG-isti precum No Borders ar putea avea un efect de domino, la care multe tari mai mici de-a lungul rutei balcanice sa nu mai poata fi capabile sa-i faca fata, potrivit fluierul.ro.

Guvernul bulgar din Sofia este, de asemenea, foarte preocupat de acumularea migrantilor in Grecia, temandu-se ca migrantii pot incerca sa sparga zidul si sa se reverse prin tara lor pentru de a gasi o cale alternativa spre Europa.

Ministrul de Interne bulgar a asigurat populatia bulgara ca acest lucru nu se va intampla declarand la televiziunea de stat: „am recunoscut acest risc si vom intreprinde toate actiunile necesare pentru ca acest lucru sa nu se intample”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img