joi, 28 martie, 2024

Inca o tara din UE INTERZICE valul islamic

Distribuie:

Publicat:

Guvernul austriac a anuntat luni ca intentioneaza sa interzica portul valului islamic integral in locurile publice, masura care se inscrie intr-un plan al coalitiei centriste aflate la putere de relansare a politicii sale in fata ascensiunii extremei drepte, din care face parte si prevenirea actiunilor teroriste, relateaza AFP, noteaza agerpres.ro. 

“Valul integral va fi interzis in spatiul public’, a declarat cancelarul social-democrat (SPO) Christian Kern in cursul prezentarii planului de actiune pregatit impreuna cu aliatul sau conservator OVP care acopera numeroase domenii, de la reforma pietei muncii pana la securitate. “Noi aderam in principiu la o societate deschisa, ceea ce presupune o comunicatie deschisa’, continua coalitia. 

Aceasta interzicere a valului integral (burqa, niqab), deja in vigoare in Franta, Belgia, Bulgaria si in unele regiuni elvetiene, ar putea fi insotita de o dezbatere asupra portului valului in functia publica. Guvernul austriac doreste, de fapt, dupa consultari cu comunitatile religioase, sa propuna o “lege a neutralitatii”, a indicat cancelarul, citand posturile de magistrati, politisti si militari. 

Aceasta lege nu va avea in obiectiv in mod special inlaturarea valului islamic “pentru a nu da celor 600.000 de musulmani aflati in Austria sentimentul ca ei nu fac parte din societatea noastra”, a adaugat Kern.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img