marți, 16 aprilie, 2024

Inca un ATENTAT in Pakistan! Zeci de oameni au fost raniti

Distribuie:

Publicat:

Cel putin cinci persoane au fost ucise si mai multe zeci ranite intr-o explozie produsa vineri intr-o regiune tribala din nord-vestul Pakistanului, la granita cu Afganistan, transmite Reuters, citand surse oficiale si medicale locale, potrivit agerpres.

Explozia a avut loc in timp ce credinciosii se adunau pentru rugaciunile de vineri, in apropierea intrarii destinate femeilor intr-o moschee siita din bazarul central. Atacul nu a fost revendicat deocamdata.
Potrivit unui parlamentar din Parachinar, a fost vorba despre un atac sinucigas precedat de un foc de arma. ‘Atacul a avut loc intr-o zona aglomerata, tinta parand sa fie o moschee pentru femei’, a declarat Sajid Hussain.

Autoritatile au anuntat ca la locul exploziei au fost trimise elicoptere pentru evacuarea victimelor, iar autoritatile medicale au lansat un apel la donarea de sange. Luna trecuta, mai mult de 70 de oameni au fost ucisi si alte zeci raniti intr-un atac asupra unui lacas de cult in sudul Pakistanului. In ianuarie, cel putin 21 de persoane au murit intr-o explozie produsa intr-o piata agricola chiar din Parachinar. Parachinar este capitala regiunii tribale Kurram, fost bastion al talibanilor si unde fortele de securitate pakistaneze au lansat mai multe operatiuni pentru alungarea gruparilor militante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img