sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Incasări de peste 230.000 de lei în prima zi de plată a taxelor şi impozitelor locale

Distribuie:

Publicat:

Serviciul de taxe şi impozite locale din cadrul Primăriei municipiului Tulcea a înregistrat, luni, în prima zi de activitate cu populaţia, peste 230.000 de lei, sumă apropiată de cea din anul 2016, considerată una record de conducerea respectivei structuri.

Şefa Serviciului de taxe şi impozite locale, Daniela Grădinaru, a declarat pentru AGERPRES că cea mai mare parte a sumei s-a plătit de către persoanele fizice.

"Din suma de peste 230.000 de lei încasată la ghişeele serviciului, sumă apropiată de cea din anul 2016, cea mai mare parte provine de la persoane fizice care au plătit impozitele pe clădiri şi terenuri, precum şi cel pe mijloacele auto deţinute", a menţionat Grădinaru.

În contextul în care taxa de habitat a fost contestată, din cauza majorării de la 92 de lei la 125 de lei pe an de persoană, şefa Serviciului de taxe şi impozite locale a menţionat că populaţia va plăti în continuare taxa menţionată până când instanţa va decide suspendarea acesteia.

Taxele şi impozitele locale se pot plăti la Tulcea şi on-line, potrivit sursei.

Persoanele fizice şi juridice care plătesc integral dările la bugetul local până la data de 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 5% din valoarea totală a taxelor şi impozitelor locale datorate.

 

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img