sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Incendiu devastator in orasul vasluian MURGENI.Zeci de animale au MURIT

Distribuie:

Publicat:

@Detaşamentului de Pompieri Bârlad şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Murgeni.  

Alarma la 112 s-a dat în dispeceratul I.S.U. – S.A.J.,  în jurul orei 18.37, prin care apelantul anunța producerea unui incendiu la o clădire cu destinația de adăpost de animale,  situată într-o zonă izolată din  apropierea localității Murgeni.  Imediat,  au fost alertate forțelor de intervenție ale inspectoratului şi Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgentă, apelantul fiind totodată îndrumat să ia măsurile necesare pentru eliberarea animalelor din interiorul adăpostului, în limita posibilităților.      

La locul intervenţiei s-au deplasat autospeciala de lucru cu apă şi spumă de la Punctul de lucru Murgeni, multifuncționala de la  Detaşamentul Bârlad- pentru asigurarea rezervei de apă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. În momentul sosirii pompierilor militari la fața locului, incendiul se manifesta cu violență,  generalizat la nivelul întregului acoperiş al adăpostului de animale pe o suprafată de circa 400 m.p.     

 Propagarea rapidă a flăcărilor la întregul acoperiş a fost favorizată de:  existența unei cantități însemnate de materialelor uşor combustibile în podul clădirii (unde erau depozitate furajele pentru hrănirea animalelor), planşeul din lemn, observarea tardivă a incendiului  şi curenții de aer formați, având în vedere că adăpostul de animale se afla într-o zonă izolată şi greu accesibilă autospecialelor de intervenție. Pentru a se putea ajunge în apropierea obiectivului, situat în vârful unui deal,  a fost necesară tractarea autospecialei cu un utilaj agricol (tractor), pe o porține de drum de pământ de circa 400 metri.  

 În urma incendiului, au ars: 400 m.p. de acoperiş pe structură din lemn şi învelitoare din tablă ondulată şi circa 50 tone de furaje, ovăr şi lucernă.  Din nefericire, o mare parte din animalele aflate în adăpost au fost găsite carbonizate: 40 de bovine, 5 suine şi 20 păsări, reuşindu-se salvarea a altor  23 de bovine, 2 cabaline şi 300 de păsări.   

Cauza care a condus la generarea acestui incendiu de proporţii este în curs de stabilire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img