vineri, 29 martie, 2024

Incendiu la cea mai mare moschee din Europa

Distribuie:

Publicat:

Un incendiu a izbucnit sambata in marea moschee (Baitul Futuh Mosque) din Londra – ai carei responsabili afirma ca este cea mai mare din Europa -, fara sa se inregistreze victime, potrivit serviciilor de prim-ajutor din capitala Marii Britanii.

Un barbat in varsta de vreo 40 de ani, care a inhalat fum, a fost internat in spital suferind de dificultati respiratorii, conform serviciului de ambulanta din Londra.

Mai multe masini de pompieri luptau sambata cu acest incendiu la Morden, in sud-vestul Londrei, in timp ce nori de fum erau vizibili in intreg orasul.

Potrivit pompierilor, moscheea nu a fost fost avariata, focul cuprinzand mai ales birourile cladirii ce are mai multe etaje.

Moscheea, construita in 2003 pe o suprafata de 2,1 hectare, poate primi cel putin 10.500 de credinciosi si include un dom cu o inaltime de 23 de metri, potrivit paginii sale de internet.

“Nu era nimeni” la rugaciune in moschee atunci cand a izbucnit incendiul, a declarat Stephen Alambritis, din conducerea districtului Merton de care depinde Morden.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img