vineri, 29 martie, 2024

Incendiu violent la o locuinta din localitatea vasluiana Fantanele, comuna Puiesti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit , luni, 1 Februarie, cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Fântânele,  comuna Puiești.

Exista pericolul exploziei unei butelii încărcate cu GPL. 

La fața locului s-a deplasat pentru intervenție și SVSU Puiești. Până la sosirea pompierilor militari , cele nouă persoane aflate în locuință se autoevacuaseră. 

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul a două camere și tot atâtea anexe, precum și la nivelul acoperișului. Exista pericolul de propagare a incendiului la restul locuinței, dar și la o casă aflată în apropiere, flăcările fiind întreținute de gazul butan degajat din butelia tip GPL. 

După aproximativ o oră și jumătate  incendiul a fost lichidat, butelia încărcată cu GPL fiind evacuată înainte de a exploda.

Au ars:  aproximativ  60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, trei uși,  patru geamuri, diverse produse electrocasnice și electronice, piese de mobilier, produse textile și documente. 

A fost salvată una dintre camerele casei, dar și locuința învecinată. 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img