vineri, 29 martie, 2024

Incep disponibilizarile in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

In luna octombrie, la nivelul judetului Vaslui, au fost anuntate disponibilizari colective de catre doi angajatori.  Esalonarea disponibilizarilor este prevazuta pentru perioada decembrie 2015 – martie 2016, pentru un numar total de 107 persoane.

 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui vine in sprijinul persoanelor ramase temporar fara loc de munca, cu o serie de masuri.

“In conformitate cu prevederile  Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, AJOFM ofera la cerere, persoanelor prevazute in planul de disponibilizare servicii de preconcediere, ce constau in principal in activitati de informare privind prevederile legale referitoare la protectia somerilor si acordarea de servicii de ocupare si de formare profesionala”, a declarat Laura Toporascu, purtator de cuvant in cadrul institutiei vasluiene.

Totodata, se are in vedere plasarea pe locurile de munca vacante existente pe plan local si instruirea in modalitati de cautare a unui loc de munca a persoanelor disponibilizate sau reorientarea profesionala in cadrul unitatii sau prin cursuri de formare de scurta durata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img