vineri, 29 martie, 2024

Incep recrutarile in Armata Romana. Iata ce trebuie sa faci ca sa aplici si tu

Distribuie:

Publicat:

Prima etapa a procesului de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari ai Armatei Romaniei incepe luni cu selectionarea candidatilor care doresc sa incadreze functii de soldati si gradati rezervisti voluntari, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.

Potrivit sursei citate, procedurile de recrutare se desfasoara in baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari si a Normelor metodologice de aplicare a acesteia.

‘Pentru inscrierea in procesul de recrutare si selectie, candidatii se vor prezenta la sediul centrului militar judetean sau de sector pe a carui raza de responsabilitate isi au domiciliul pentru a completa o cerere, avand asupra lor urmatoarele documente: actul de identitate, in original si in copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim sase luni inainte de data depunerii; acte de studii si/ sau alte documente care atesta alte competente dobandite in viata civila, in original si in copie; permisul de conducere, in original si in copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara, daca indeplinirea atributiilor postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, in original si in copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist’, se arata in comunicatul citat.

Conform MApN, la prezentarea la centrul militar, candidatii vor fi informati cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari, respectiv unitatea militara in care urmeaza sa sustina probele de selectie, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, unitatea militara sau centrul de instruire in care urmeaza sa execute programul de instruire initiala. De asemenea, candidatii fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre armele sau serviciile si specialitatile militare pentru care acestia prezinta aptitudini. Pentru anul in curs sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradati si soldati rezervisti voluntari, in 24 de judete si in municipiul Bucuresti.

Intrat prin telefon in emisiunea News Magazine, ministrul Apararii Adrian Tutuianu a declarat de ce este importanta aceasta recrutare.

„Este vorba de o lege 270 din 2015 privind statulul rezervistilor voluntari, care a intrat in vigoare acum doi ani, la 1.01.2017. Este prima data in Romania cand se realizeaza o selectie pe baza de voluntariat a unor persoane care sunt utile nevoilor de aparare nationala. De ce ar fi Important? Din cateva puncte de vedere foarte precise. In primul rand, pentru ca se incheie un contract individual de munca pe durata determinata, primul contract este pe patru ani, urmatoarele pe trei ani de zile. In al doilea rand, se platesc toate drepturile de asigurari sociale, de somaj, pentru cei care intra in acest sistem. In al treilea rand, sunt programe de pregatire initiala si apoi programe de pregatire continua a celor care opteaza pentru o asemenea cariera”, a declarat ministrul Tutuianu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img