vineri, 29 martie, 2024

Inchisoare cu suspendare pentru notarul Aurora Cornea, din Negresti

Distribuie:

Publicat:

Joi, 22 septembrie, notarul Aurora Cornea din Negresti, a primit condamnarea de la judecatorii Curtii de Apel Iasi, pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual.

Opt luni de inchisoare cu suspendare, a fost sentinta pronuntata joi de magistratii ieseni, decizie care nu este definitiva motiv pentru care, inculpata, o poate ataca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Notarul Aurora Cornea, a fost trimis in judecata, in luna februarie 2015, sub acuzatia autentificarii unui contract fals al unor traficanti de droguri din Iasi. 

Totul a pornit in anul 2012, cand, doi dintre traficantii ieseni, au plecat in Spania la volanul unui autoturism marca Opel, de unde au cumparat 1,3 kg de canabis. Au transmis drogurile in Romania prin serviciul de curierat, insa au fost prinsi la momentul ridicarii acestuia.

In urma ridicarii lor, politistii au descoperit in masina  contractul de comodat autentificat de Aurora Cornea, dintre Ciprian Rusescu si un unchi de-al sau decedat de doi ani.
Practic, Aurora Cornea, i-a dat mana libera unui traficant sa iasa din tara cu un autoturism care nu ii apartinea in acte.

Desi Notarul Aurora Cornea sustine ca a vazut personal actele originale de identificare ale persoanelor, exista si contradictii. Traficantii o contrazic pe  Aurora Cornea, afirmand ca, defunctul nu a fost cu ei, din motive lesne de inteles (fiind decedat), dar nici cea de a treia persoana care ar fi putut acredita ideea unei substituiri de persoana, aspect de natura sa induca in eroare pe inculpata.

Pe langa Aurora Cornea si secretarul din cadrului biroului notarial de la acea vreme, Ion Pavel a foct condamnat pentru marturie mincinoasa, la opt luni de inchisoare cu suspendare, cu program de supraveghere timp de doi ani, dar si 60 de zile de munca in folosul comunitatii, la Primaria Negresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img