vineri, 29 martie, 2024

Incinerarea lui Andrei Gheorghe a aprins scanteia scandalului

Distribuie:

Publicat:

Andrei Gheorghe a murit la inceputul saptamanii, iar dorinta lui a fost sa fie incinerat. Motiv pentru care familia a tinut cont de ultima sa doleanta. Persoanele care aleg sa fie arse nu au parte de nicio slujba religioasa, insa, in cele din urma, un preot a fost prezent la Crematoriul Vitan Barzesti.

Biserica Ortodoxa, prin vocea parintelui Visarion Alexa, a reactionat cu privire la acest lucru. Preotul a declarat ca persoanele care aleg sa fie incinerate nu au parte de slujba religioasa. Acesta a mai precizat ca parintele care a ajuns la crematoriu nu mai face parte din BOR. «Biserica a spus foarte ferm: noi nu participam la ceremonialul de inmormantare! Daca un om solicita slujba de incinerare, biserica n-o poate oficia. Pentru ca nu coincide cu invataturile ei de baza. Sunt preoti care au fost exclusi din Biserica Ortodoxa, dar care, pentru foloase materiale, pot interveni in ceremonialul de incinerare. Acesta este un abuz, iar BOR nu recunoaste preotul respectiv care a savarsit acolo. De fapt, nici nu este preot, dat fiind faptul ca nu este in BOR. Este un impostor pentru ca nu are niciun mandat pentru a savarsi o astfel de slujba», a spus preotul Visarion Alexa.

«Sunt convins ca o sa iasa discutii si conflicte pe subiectul asta. E o inmormantare normala – vedeti… insa, raspunsul oficial al institutiei Bisericii Ortodoxe Romane o sa fie cu totul altfel, va garantez ca o sa fie cu totul altfel. Si o sa iasa razboi, un macel mediatic din clipa asta, sunt convins. Dar noi suntem pregatiti cu orice, avem binecuvantarea Mitropolitului, suntem perfect relaxati», a declarat preotul Adrian Singurov, care a fost prezent la crematoriu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img