vineri, 29 martie, 2024

Incredibil! Cititi si va cruciti! Un director din Iasi este platit regeste din bani publici sa-i distreze pe altii. Poate canta si la nunti

Distribuie:

Publicat:

Consiliul Judetean Iasi nu mai are ce face cu banii • Alesii judetului sunt gata sa dea cateva sute de mii de lei lunar pentru functionarea unui ansamblu folcloric • Numai salariul managerului plantat pe aceasta functie va ajunge la aproape zece mii de lei

Consilierii judeteni sunt gata sa gireze o situatie total aberanta la varful institutiei. Nici mai mult, nici mai putin, alesii Consiliului Judetean Iasi au avut in fata un proiect prin care trebuiau sa aprobe alocarea a aproape 200.000 lei lunar pentru functionarea noului ansamblu folcloric al judetului.

Acesti 200.000 lei reprezinta doar cheltuielile cu personalul noului ansamblu, fara alte sume intrate in discutie. De altfel, alesii judeteni urmau sa se decida asupra organigramei, statului de functii si regulamentului de functionare al acestui ansamblu folcloric de care au atata "nevoie" iesenii. Noua organigrama cuprinde 52 de functii, iar normativele arata ca cheltuielile de functionare se ridica la peste 188 mii de lei lunar.

Cel propus sa fie manager al acestui ansamblu folcloric este Catalin Bordeianu, fostul director al Bibliotecii Judetene "Gh. Asachi" din Iasi si membru al ALDE. Bordeianu a dat din coate pentru a prinde aceasta functie, cu sprijinul vadit al vicepresedintelui Victor Chirila, coleg de partid cu noul manager.

Catalin Bordeianu ar urma sa ridice, conform documentatiei, un salariu de baza de peste 8.300 lei. Vorbim doar de salariul de baza, fara alte bonificatii.

Bordeianu a condus in trecut, vreme de cativa ani, Biblioteca Judeteana "Gh. Asachi", for subordonat Consiliului Judetean Iasi. Din aceasta postura, Bordeianu nu s-a facut remarcat cu aproape nimic, insa a stiut acum sa se lipeasca de sefii administratiei judetene si a ajuns sa conduca acest ansamblu folcloric, aparut din neant. La varful Bibliotecii Judetene, Bordeianu a avut o activitate extrem de stearsa si plina de scandaluri interne.

Cat timp a condus Biblioteca, Catalin Bordeaianu si-a facut de cap, si-a angajat sotia, s-a rafuit cu angajatii si multe altele. A reusit acum sa revina in prim-plan, sprijinit de liderii ALDE la nivel local pentru a mai incasa mii de lei lunar. De altfel, aparitia acestui ansamblu folcloric nu a fost deloc privita cu ochi buni de o buna parte a consilierilor judeteni, proiectul fiind considerat total inoportun in aceste vremuri.

Noul ansamblu vrea sa cante si la nunti, si la cumatrii

Aparitia acestui ansamblu folcloric a fost intens criticata de unii alesi judeteni si in sedintele anterioare. De altfel, proiectul de hotarare nu a fost pe placul tuturor consilierilor. In cadrul comisiilor de specialitate de ieri s-a decis amanarea sa pentru a se dezbate mai in detaliu regulamentul de functionare. De altfel, acest regulament este unul pe cat de stufos, pe atat de aberant. Dintre toate "nascocirile" lui Bordeianu se remarca un punct. La capitolul 18, unde se arata veniturile, un punct face referire la incasarile pe care acest ansamblu folcloric le-ar avea si din spectacolele oferite agentilor economici.

"Incasari din contracte incheiate intre formatie/ansambluri unitati economice si /sau persoane fizice, in vederea prestarii unor servicii artistice", se arata in articolul cu pricina. Cei din ansamblu nu vad nimic gresit daca ar avea cantari si spectacole la vreo nunta, botez sau la ziua vreunui smecher. Doar ies bani in plus in buzunarul lor.

Acum, acest ansamblu folcloric va avea 52 de posturi, cel mai mic salariu pornind de la 2.800 lei. Catalin Bordeianu va beneficia, in calitate de manager, de 8.398 lei ca salariu de baza. Dupa acesta urmeaza contabilul-sef, cu un salariu de baza de 6.403 lei. Cele doua posturi sunt asimilate studiilor superioare.

Urmeaza alte cinci posturi la Compartimentul financiar- contabil din cadrul acestui ansamblu folcloric. Daca un sofer va avea un salariu de baza de 2.926 lei, un economist va ajunge la 3.230 lei, suma care va intra si in buzunarul consilierului juridic al acestui ansamblu.

La Compartimentul Marketing, Impresariat, Promovare, Cercetare vor fi angajate cinci persoane, toate cu studii superioare. Un operator lumini, imagine si sunet are nevoie de studii superioaere pentru a ocupa acest post, salariul de baza urmand a fi de 3.135 lei.

In organigrama urmeaza doua sectii, una de dansuri si una de muzica. La sectia de muzica vor fi angajate 23 de persoane, de la un dirijor, la solisti vocali, la instrumentisti si artisti instrumentisti. Un dirijor va incasa 4.997 lei, in timp ce un instrumentist va avea ca salariu de baza 2.850 lei. La sectia de dansuri vor fi angajate 17 persoane. Aceasta va fi compusa dintr-un coregraf si trei categorii de dansatori. Un coregraf va ridica 3.724 lei, in timp ce un dansator din cea de-a treia categorie va avea un salariu de baza de 2.850 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img