sâmbătă, 20 aprilie, 2024

INCREDIBIL! Din cauza lui Soros, Ungaria risca sanctiuni DURE din partea Uniunii Europene

Distribuie:

Publicat:

Comisia Europeana (CE) a anuntat joi ca a lansat o procedura de infringement impotriva Ungariei in legatura cu noua lege cu privire la organizatiile neguvernamentale (ONG), care impune o serie de obligatii unor ONG-uri ce beneficiaza de capital strain, informeaza MTI si AFP, potrivit agerpres.
Dupa ce am examinat cu atentie noua lege cu privire la ONG-uri, am ajuns la concluzia ca aceasta nu este conforma cu legislatia Uniunii Europene (UE) cu privire la libertatea de asociere, libera circulatie a capitalurilor si protectia vietii private”, a explicat Frans Timmermans, vicepresedintele CE.
Executivul UE a trimis Ungariei o scrisoare de notificare in acest sens, fapt care lanseaza oficial procedura de infringement, iar Budapesta dispune de o luna pentru a raspunde preocuparilor Comisiei.
Legea in cauza, adoptata luna trecuta de parlamentul ungar, cere ca organizatiile civile sa se inregistreze la tribunal ca organizatii cu sustinere externa dupa ce donatiile pe care le primesc din strainatate ajung la pragul de 7,2 milioane de forinti (23.400 euro). Fac exceptie fondurile UE. Mai mult, peste acest prag, ONG-urile trebuie sa declare pe pagina lor de internet si in comunicatele de presa pe care le emit ca sunt considerate organizatii finantate din strainatate. Cele care nu-si dezvaluie sursa de finantare externa urmeaza sa primeasca o notificare semnata de un procuror in care li se cere sa dea curs acestei obligatii, iar daca nu raspund nici la a doua notificare sunt pasibile de amenda, aminteste MTI. Ungaria mai este vizata de o procedura de infringement, alaturi de Polonia si Cehia, pentru refuzul de a primi solicitanti de azil din Italia si Grecia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img