miercuri, 27 martie, 2024

INCREDIBIL! Igor Dodon e hotarat sa inchida Biroul de legatura al NATO din Chisinau

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Republicii Moldova Igor Dodon a reiterat ca deschiderea Biroului de legatura NATO la Chisinau ar fi o provocare din partea partenerilor tarii sale si nu un ajutor in solutionarea conflictului transnistrean si a avertizat ca il va inchide, relateaza Independent.md.

“Sugerez tuturor sa astepte. O sa-l deschideti anul acesta, la anul o sa-l inchidem. Dupa urmatoarele alegeri parlamentare, daca o sa va grabiti cu deschiderea, o sa ajungem la situatia ca vom inchide oficiul”, a spus Dodon intr-o conferinta de presa.

Citeste si: Presedintele Igor Dodon, un nou gest controversat IMPOTRIVA Romaniei

 
Intrebat de ce se impotriveste deschiderii reprezentantei NATO, in conditiile in care asemenea birouri sunt deschise in Rusia si in alte state CSI, el a raspuns ca, spre deosebire de Republica Moldova, acele tari nu au statut neutru.

„Rusia nu este tara neutra. Este tara membra a unui bloc militar, la fel ca si Kazahstanul, pe cand Moldova este tara neutra. Totodata, aceste tari, unde este deschis oficiul NATO, nu au probleme nerezolvate, cum avem noi Transnistria. Deschiderea acestui oficiu mai mult seamana cu o provocare. Partenerii nostri daca doresc sa ne ajute in rezolvarea problemelor, nu trebuie sa mearga la acesti pasi”, a subliniat seful statului citat de Deschide.md, potrivit Agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img