vineri, 19 aprilie, 2024

INCREDIBIL! Trump nu si-a dorit sa castige alegerile. Melania, plangea, si nu era vorba de lacrimi de bucurie

Distribuie:

Publicat:

Un scandal de proportii il vizeaza pe Donald Trump, dupa ce in presa americana au aparut fragmente dintr-o carte – "Foc si Furie"- ce are la baza 200 de interviuri facute de jurnalistul Michael Wolff, si care contine dezvaluiri din culisele campaniei si presedintiei Trump.

Avocatii presedintelui american au demarat deja demersurile pentru a impiedica aparitia volumului.

Ceea ce poate lasa cu gura cascata orice om normal este ca Donald Trump nu urmarea sa castige alegerile.  De fapt, victoria sa in alegeri a fost o surpriza chiar si pentru el, nu numai pentru intreaga lume. Trump a vazut in candidatura sa la presedintie, exact asa cum se intamplase si in celelalte participari, doar o ocazie de a-si face o campanie de imagine.

Twitter, sesizat cu privire la "butonul nuclear" al lui Trump. Platforma sustine ca mesajul nu ii incalca termenii

In noaptea victoriei, cand a devenit clar ca a castigat, Donald Trump era ingrozit, spune fostul strateg, Steve Bannon. Noua prima doamna, Melania, plangea. Si nu era vorba de lacrimi de bucurie. E un peisaj complet diferit de felul in care a descris Donald Trump noaptea victoriei sale, in decembrie 2016:

– Credeam ca o sa castig intr-un mare fel, dupa care am primit niste exit-poll-uri de la voi, de la altii.

– Erati pregatit sa pierdeti.

– Avem de ales? Am fost foarte surprins, pentru ca eu credeam ca o sa castigam.

In ziua investirii sale, Donald Trump a fost furios. L-a enervat faptul ca marile vedete din showbiz au refuzat sa participe la ceremonie. Si mai stim, desigur, cat de mult l-a suparat ca presa a comentat ca in public erau mult mai putin oameni decat la inaugurarea presedintelui Barack Obama. Ei bine, se pare ca, pe tot parcursul zilei, Donald Trump s-a certat cu sotia sa, care se chinuia sa nu izbucneasca in lacrimi.

Dar, cel mai mare motiv de furie al Casei Albe e o declaratie pe care Steve Bannon, fostul strateg-sef in Administratia Trump, i-a facut-o autorului cartii cu privire la deja celebra intalnire din 2016 dintre fiul cel mare al presedintelui si o delegatie rusa care promitea ca are informatii compromitatoare despre Hillary Clinton.

Bannon a calificat aceasta intrevedere a fost ”un act de tradare, absolut lipsit de patriotism”.

Casa Alba a reactionat cu toata furia de care a fost in stare. Presedintele a publicat o declaratie ampla in care isi acuza fostul aliat ca si-a pierdut mintile dupa ce l-a dat afara de la Casa Alba, in august 2017. O acuzatie ciudata, daca ne gandim ca, si dupa plecarea din Administratia americana, Steve Bannon a continuat sa-i faca campanie lui Donald Trump.

Dupa instalarea la Casa Alba, Donald Trump a fost profund nemultumit de noua lui locuinta, cu tot cu functia pe care o aducea. Casa Alba i s-a parut "infricosatoare" noului presedinte.

Un alt detaliu, mai anecdotic, din aceeasi carte e ca Donald Trump s-a temut mereu ca va fi otravit. Acesta e motivul pentru care prefera sa manance de la fast food. Trebuie spus ca dezvaluirile se extind si la alti membri ai familiei Trump.

Fiica presedintelui, Ivanka, si sotul ei, Jarred, ambii foarte importanti in echipa lui Donald Trump, ar fi facut un pact. Ar fi decis ca ea sa fie cea care ar putea candida, la un moment dat, pentru functia de presedinte al Statelor Unite. Un scenariu care contrazice declaratiile publice ale fiicei presedintelui, din august 2016:

– Ai vrea sa candidezi pentru o functie publica, acum ca ai vazut cum e?

– O, Doamne! Nu cred! E… E dur. Dar a candida pentru o functie publica nu e ceva ce-mi doresc sa fac. Nu!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img