joi, 28 martie, 2024

INCREDIBIL:Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut joi noaptea

Distribuie:

Publicat:

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost retinut noaptea trecuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Totul a plecat de la afaceristul Sorin Ovidiu Vantu, scos aseara din puscarie si adus la DNA pentru a i se comunica faptul ca are calitatea de suspect intr-un nou dosar penal. Vintu e suspectat ca a cumparat influenta presedintelui Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, prin Bogdan Olteanu pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunarii. Olteanu a fost ridicat de procurori, fiind suspectat pentru trafic de influenta in acest dosar. Aparent, nu Vintu a fost cel care a facut denuntul despre afacere, ci un fost angajat al sau, I.Eftimie, omul care ar fi dus mita. In aceste conditii, Vintu nu va putea face nicio intelegere cu anchetatorii

In plus, Bogdan Olteanu ar fi recunoscut în timpul audierilor ca s-a dus sa discute cu Vintu pe tema numirii guvernatorului Deltei Dunarii in 2008, dar nu a recunoscut ca a primit acest bani pentru aduce sarcina la capat. La mijloc ar fi vorba de doua milioane de euro. In acesti bani ar intra insa si sprijinul electoral, servicii de marketing si consultanta pentru traficarea influentei in vederea numirii guvernatorului Deltei Dunarii, zona in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu avea interese economice.

Surse apropiate anchetei au aratat ca Vintu ar fi platit un milion de euro lui Tariceanu, pe vremea cand acesta era premier, prin intermediul lui Olteanu, pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Miza era legata de avizul de mediu pe care PSV Company, societate controlata de Vintu, trebuia sa il ia in vederea amplasarii a doua benzinarii plutitoare pe Dunare, lucru care s-a si intamplat la o saptamana de la numirea lui Mihaiu ca guvernator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img