sâmbătă, 20 aprilie, 2024

India a raportat pentru prima data peste 50.000 de infectari intr-o singura zi

Distribuie:

Publicat:

India a raportat peste 50.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 într-o singură zi, care marchează o nouă creştere record pentru această ţară, potrivit statisticilor guvernamentale publicate joi, informează DPA potrivit Agerpres.

După creşterea cu 52.123 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul total al infectărilor cu noul coronavirus a urcat în India – una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia de COVID-19 – la 1.583.792 de cazuri, a anunţat Ministerul Federal al Sănătăţii într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Acelaşi minister a raportat 775 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, care au ridicat bilanţul total al victimelor la 34.968.

Numărul total al persoanelor care s-au vindecat de coronavirus în India a depăşit pragul de 1 milion, iar rata de recuperare medicală este de 64,43%.

În timp ce India a urcat pe locul al treilea în clasamentul global al celor mai afectate ţări prin prisma numărului de cazuri confirmate, după Statele Unite şi Brazilia, rata deceselor de COVID-19 din această ţară – a doua ca populaţie din lume – a scăzut la 2,23%, fiind una dintre cele mai mici la nivel global, au precizat oficiali indieni din domeniul sănătăţii.

Un studiu publicat recent a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre locuitorii care trăiesc în unele dintre cele mai mari mahalale din Mumbai au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus, fapt ce arată că acele persoane s-au vindecat de pe urma infectării cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui articol publicat de Bloomberg, acesta pare să fie unul dintre cele mai ridicate niveluri de imunizare a populaţiei cunoscute pe plan mondial.

Descoperirea, făcută în urma unui studiu serologic, ar putea să explice scăderea accelerată a infectărilor ce a fost observată în zonele dens populate din Mumbai, în pofida unei creşteri totale a numărului de cazuri raportate în întreaga ţară.

Potrivit dispoziţiilor adoptate în cea de-a treia etapă de relaxare a restricţiilor propuse de guvernul indian, interdicţia ce vizează părăsirea locuinţelor pe timpul nopţii a fost ridicată. Cu toate acestea, şcolile, serviciile de metrou, cinematografele şi barurile vor rămâne închise în India până pe 31 august.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img