vineri, 29 martie, 2024

India ridica o parte din restrictiile privind calatoriile si eliberarea de vize

Distribuie:

Publicat:

 

India a anunţat joi că va ridica o parte dintre restricţiile de călătorie şi de eliberare a vizelor, introduse în contextul pandemiei, în condiţiile în care numărul de contaminări zilnice cu noul tip de coronavirus continuă să înregistreze un trend descendent, informează dpa.

Cetăţenii străini care doresc să viziteze India pentru afaceri, conferinţe, lucru, studii, cercetare sau din motive medicale pot aplica pentru vize, iar cei ale căror vize au expirat pot reaplica, a anunţat Ministerul de Interne al Indiei.
 

 

Însă călătoriile pentru turiştii din alte ţări rămân interzise în India.

În efortul de a opri răspândirea contaminărilor, India a suspendat toate zborurile comerciale de pasageri în februarie şi majoritatea categoriilor de vize.

Călătorii vor putea intra în India cu zboruri de repatriere administrate de guvern sau cu o serie de alte zboruri permise din nou de Ministerul Aviaţiei Civile.

Toţi cei care vor intra pe teritoriul Indiei vor trebui să respecte regulile privind carantina impuse de Ministerul Sănătăţii indian.

India se află pe locul doi în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane contaminate, cu 7,7 milioane de persoane, după SUA cu 8 milioane.

Însă numărul de noi infectări zilnice a început să scadă în octombrie în India şi în prezent se menţine la circa 55.000, comparativ cu cele circa 90.000 câte se înregistrau în septembrie.

Experţi au atenţionat că actualul sezon de festivaluri ar putea duce la un nou vârf de contaminări în India

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img