joi, 28 martie, 2024

Infectia severa la creier suferita de un om dupa ce a folosit betisoarele pentru curatarea urechilor

Distribuie:

Publicat:

Pacientul ramas anonim, din regiunea Coventry, Marea Britanie, suferea de convulsii, migrene si dureri in urechi, relateaza USA Today. Inainte de a ajunge la spital spital, barbatul nu isi mai aducea aminte numele cunoscutilor. Doctorul sau de familie ii oferise un tratament pentru o infectie severa a urechilor, dar fara succes. La scurt timp dupa internare, medicii au putut descoperi cauza infectiei barbatului: betisoarele de urechi.

Medicii de la Spitalul Universitar Coventry si Trustul Warwickshire l-au tratat pe barbat, iar specialistul ORL Alexander Charlton a documentat cazul pentru jurnalul BMJ. Specialistii au gasit canalul intern al urechii „inflamat”, unde a ramas blocat un „betisor pentru curatarea urechilor”. Nu se stie cu certitudine de cand se afla obiectul in urechea barbatului, dar acesta avea probleme cu auzul de cinci ani, scrie Mediafax.

Specialistii au scos betisorul si l-au diagnosticat pe barbat cu o infectie rara, numita ”necrotizing otitis externa”. Aceasta este cauzata de bacterii si afecteaza canalul urechii, iar in cazul pacientului, invelisul creierului. In tomografiile folosite pentru a-l diagnostica, s-au putut vedea „mici spatii goale” intre creier si os. Medicii i-au curatat urechea si i-au administrat antibiotice intravenos, iar dupa 10 saptamani barbatul s-a recuperat complet. D.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img