vineri, 29 martie, 2024

Informatie de ULTIMA ORA – Guvernul va aproba, vineri sau sambata, bugetul pentru 2019 – surse

Distribuie:

Publicat:

Executivul urmează să aibă o ședință, vineri sau sâmbătă, pentru aprobarea bugetului pentru anul 2019 au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. O ședință a birourilor permanente reunite va fi convocată cel mai probabil sâmbătă pentru stabilirea calendarului a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Ar fi a doua întrunire a Guvernului în această săptămână, având în vedere că Executivul se reunește, miercuri, de la ora 14:00, în ședință pentru a dezbate și adopta mai multe proiecte de hotărâre.

Despre bugetul pentru anul în curs președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că cel mai probabil sâmbătă va fi convocată o ședință a Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a stabili calendarul de dezbatere și aprobare a bugetului de stat pentru anul 2019.

„Am făcut deja la nivelul Senatului convocarea sesiunii Senatului pentru data de 4 februarie. În această săptămână, sâmbătă mai mult ca sigur, vom avea o ședință a BPR în care vom stabili calendarul pentru dezbaterea și aprobarea bugetului în Parlament”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.

Totodată, surse politice au precizat, pentru MEDIAFAX, că timp de o săptămână, vor avea loc dezbateri pe buget în comisiile de specialitate ale Parlamentului, iar deputații și senatorii pot depune de sâmbîătă până luni amendamente la proiectul legislativ. Votul final urmează să fie dat în Parlament pe data de 9 februarie, au adăugat sursele citate.

Ministerul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că proiectul de buget pe 2019 este construit pe un deficit bugetar de 2,55%. De asemenea, ministrul Finanțelor a mai afirmat că bugetul este construit pe o creștere economică de 5,5%.

În noul buget, Sănătatea și Educația vor primi mai multe resurse, iar Apărarea 2%, conform ministrului Finanțelor. Sănătatea și Educația vor primi mai multe resurse, iar Apărarea 2%, conform ministrului Finanțelor. De asemenea, noul buget prevede alocarea de bani pentru Autostrada Unirii și pentru achiziția unei aeronave pentru demnitari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img