vineri, 29 martie, 2024

INFORMATIE SOC! “U.M.” Digi24 ar putea fi INCHIS

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Catalin Tolontan publica informatii conform carora trustul RCS&RDS se afla intr-un moment de cumpana si se ia in calcul inclusiv inchiderea postului de stiri Digi24.

”Lansat pe 1 martie 2012, Digi 24 se afla in aceste zile in cea mai mare cumpana din existenta sa.

Mai multi oameni de la redactiile teritoriale au fost deja anuntati ca nu li se mai reinnoiesc contractele.

”Pare o miscare mai ampla, dar nu realizam despre ce e vorba”, spun jurnalistii concediati.

Conform unor informatii din interior, exista un plan al conducerii care ia in calcul si inchiderea canalului Digi 24!”, scrie Catalin Tolontan, pe blogul personal.

Jurnalistul sustine ca atat problemele penale, cat si cele de natura financiara si profesionala ar putea conduce la concluzia ca postul de stiri Digi24 nu mai este rentabil si s-ar putea inchide.

”Nemultumirea mai veche a lui Zoltan Teszari fata de ”continutul care trateaza cu superioritate publicul loial al RCS-RDS” a crescut accentuat in ultimul an.

Performantele scazute de audienta, in raport cu televiziunile concurente, au fost revazute intr-o recenta evaluare a conducerii RCS.

Problemele legale conteaza si ele, chiar daca nimeni din trust nu va recunoaste.

Cel mai mult insa, potrivit propriilor afirmatii facute de Teszari catre apropiati, cantaresc calculele si ”datoria fata de actionari de a nu continua ceva ce pierde constant bani fara o perspectiva clara de refacere”.

In plus, ca multi alti patroni de presa, Teszari si ceilalti din RCS cred ca ”suntem facuti responsabili pentru prestatia impopulara si care nu serveste publicului pe cat ar trebui, desi am facut eforturi si investitii uriase”.

In acest moment, decizia inchiderii canalului de stiri nu poate fi preschimbata decat in cea a unei restructurari masive.

”Ce e clar e ca lucrurile la Digi 24 nu vor ramane ca acum”, spune un om din conducere.

Contactat, un oficial al RCS-RDS a declinat orice comentariu”, a mai precizat Tolontan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img