vineri, 19 aprilie, 2024

Informatii socante din cazul copilului care a murit dupa ce a mancat shaorma. Ce a aparut la analize

Distribuie:

Publicat:

Ies la iveala informatii socante in cazul copilului din Capitala care a mancat shaorma si a murit, dupa ce echipajul medical l-a dus cu intarziere la spital.

Potrivit testelor de sange ale parintilor, acestia nu aveau bacterii periculoase in organism. Baietelul ar fi trait, cel mai probabil, daca era tratat la timp.

Theodor s-a stins din viata din cauza deshidratarii severe, pentru ca inima nu a mai avut ce pompa. In opt ore, micutul si parintii prezentau simptome de toxiinfectie alimentara si au fost consultati la domiciliu de doi medici de pe salvare, iar o ambulanta fara medic i-a dus la spital la aproape 5 ore dupa ce a fost solicitata.

Tatal copilului a declarat ca le era foarte rau, iar dispecerul a trimis doar o ambulanta cu sofer, in timp ce Theodor era extrem de slabit. El si sotia lui si-au revenit dupa ce le-au fost puse perfuzii de hidratare, copilul, in schimb, a facut stop cardio-respirator si a murit.

"Pierderile de lichide sunt inerente si la un copil sanatos, cu atat mai mult cu cat e bolnav, si pierderile sunt mai rapide. Timpul este esential in orice urgenta! Probabilitatile de a face ceva fara urmari sunt extrem de mici", a aratat prof. dr. Mihai Craiu, medic pediatru.

Mai grav este ca inspectorii sanitari au mers la fast-food-ul vinovat foarte tarziu si exista posibilitatea ca sursa infectiei sa nu fie depistata prea curand.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img