vineri, 26 aprilie, 2024

Infractiuni la regimul rutier constatate de catre politistii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Luni, 19 aprilie a.c., ora 13:30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 244 I, în localitatea/comuna Mălușteni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în județul Vrancea, condusă de către un bărbat de 34 de ani, din localitatea Gugești, județul Vrancea.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule.       

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

**

Marți, 20 aprilie a.c., ora 16:30, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui  aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul european DE 581, în localitatea Sălcioara, comuna Banca, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în județul Galați, condusă de către un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din localitatea Priponești, județul Galați.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la un spital din Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

 

***

  În ziua de 20 aprilie a.c., ora 19:10, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 245C, în localitatea/comuna Băcani, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară prevăzută cu numere de înmatriculare emise de autoritățile din Marea Britanie, condusă de către un bărbat de 61 de ani, din aceeași localitate.

   În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că numerele de înmatriculare ale autoutilitarei nu erau valabile pe teritoriul statului român,  autoutilitara neavând drept de circulație pe drumurile publice.

             În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

 

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

 

Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană ! De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!

Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public !

Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate !

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img