joi, 28 martie, 2024

Infractiuni la regimul rutier constate de catre politistii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Duminică, 9 mai, ora 06:55, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ244A, din localitatea Gara Roșiești, comuna Roșiești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o motocicletă înmatriculată în județul Vaslui, condusă de către un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Poienești, județul Vaslui.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face motocicleta.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

**

Duminică, 9 mai a.c., ora 08:05, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși aflați în exercitarea atribuțiilor pe un drumul public din localitatea/ comuna Lunca Banului, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped neînregistrat, condusă de către un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din aceeași localitate.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”punerea în circulație sau conducerea unui neînmatriculat”.

 

***

Luni, 10 mai a.c., ora 23:35, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Cerbului din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

 

*** *

Luni, 10 mai a.c., ora 23:45, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 22 de ani, din localitatea Fundătura, comuna Delești, județul Vaslui.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.       

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

 

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img