vineri, 19 aprilie, 2024

Infractiuni rutiere constatate de politistii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni efectueaza cercetari fata de mai multe persoane,  depistate zilele trecute pe drumurile publice ale judetului Vaslui, incalcand legislatia rutiera in vigoare.

In data de 12 februarie a.c., la ora 17:00, Politia Municipiului Barlad a fost sesizata telefonic, de catre o tinara in varsta de 18 ani, din municipiul Barlad, ca a fost victima unui eveniment rutier soldat cu vatamarea corporala a sa. In urma cercetarilor, politisti din cadrul Politiei Municipiului Barlad au stabilit ca in timp ce tinara, in calitate de pieton, s-a angajat in traversarea regulamentara a strazii Republicii, din Municipiul Barlad, un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui condus de catre un barbat in varsta de 38 de ani, din comuna Poienesti, judetul Vaslui, a acrosat-o si ranit-o usor. In urma acestui eveniment, barbatul a parasit locul accidentului, fara incuviintarea organelor de politie.

Conducatorul autovehiculului a fost identificat, iar in urma testarii acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ. In cauza, sunt continuate cercetarile pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului, fapte prevazute si pedepsite de articolele 196 si 338 din Codul Penal.
**
Politisti din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Murgeni, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza comunei Suletea,  judetul Vaslui, au depistat in trafic un autoturism, la data de 12 februarie a.c., condus de catre un barbat in varsta de 34 de ani, din comuna Suletea, judetul Vaslui, care nu a putut prezenta documentele autovehiculului, motivand ca acestea inca se aflau in posesia vechiului proprietar. In urma verificarilor, politistii au constatat ca afirmatiile barbatului nu se confirma, autovehiculul depistat nefiind inmatriculat in evidenta activa, numerele de inmatriculare prezentate fiind atribuite altui autoturism.
In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul neinmatriculat si de conducerea unui autovehicul cu numar fals, fapte prevazute si pedepsite de articolul 334, alineatele 1 si 2, din Codul Penal.

***
In ceea ce priveste infractiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, au fost depistate mai multe astfel de fapte penale, sanctionate corespunzator.

Astfel, la data de 11 februarie a.c.,  politisti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui  au prins in flagrant un barbat in varsta de 35 de ani, din comuna Tutova, judetul Vaslui, care conducea un vehicul agricol inregistrat in comuna Pogonesti, in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat, barbatul fiind condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei. Mai mult, in urma verificarilor, s-a constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.  Astfel, se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 336 si 335 (alin.1), ambele din Codul Penal.
De asemenea, in data de 12 februarie a.c., ora 09:55, politisti din cadrul Biroului Rutier Husi, efectuand serviciul de supraveghere si control trafic rutier pe strada Castroian, din municipiul Husi, au depistat in trafic un autoturism condus de catre un barbat in varsta de 50 de ani, din municipiul Husi, judetul Vaslui, care nu poseda permis de conducere.

La data de 13 februarie a.c., ora 02:15, politisti din cadrul Politiei Municipiului Barlad au depistat in trafic un autoturism inmatriculat in judetul Iasi condus de catre un barbat in varsta de 23 de ani, din localitatea Murgeni, judetul Vaslui, despre care s-a constatat, in urma verificarilor efectuate, ca avea dreptul de conducere suspendat.

In cauza, celor doi barbati li s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 335, alineat 1, respectiv alineat 2, din Codul Penal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img