vineri, 29 martie, 2024

Infractiuni si contraventii la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni efectueaza cercetari fata de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale judetului Vaslui incalcand prevederile legale in vigoare.

 La data  de  19  februarie  a.c., ora 17:30, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Banca  au depistat in trafic, pe raza satului Viltotesti, comuna Viisoara, judetul Vaslui, un autoturism inmatriculat in judetul Galati, al carui conducator, un barbat de 22 de ani din localitate, nu detinea permis de conduce pentru nicio categorie. In urma verificarii documentelor, politistii au constatat faptul ca autoturismul avea inspectia tehnica periodica si asigurarea de raspundere civila auto expirate din anul 2019.  

 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de  ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere”. Conducatorul autoturismului a mai fost sanctionat contraventional iar complementar, a fost dispusa masura retinerii placutelor si a certificatului de inmatriculare.

 **
    In aceeasi zi, ora 21:35, politistii Politiei Orasului Murgeni au depistat in trafic, pe drumul judetean DJ 244B (pe raza localitatii Murgeni, judetul Vaslui), un autoturism  inmatriculat in judetul Vaslui, al carui conducator se afla sub influenta bauturilor alcoolice si nu detinea permis de conduce pentru nicio categorie.
    Barbatul in varsta de 37 de ani, din Popeni, comuna Gagesti, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,16 mg/l alcool pur in aerul expirat.
    Si in aceasta situatie, in urma verificarii documentelor, politistii au constatat faptul ca autoturismul avea inspectia tehnica periodica expirata din anul 2019 si nu avea eliberata asigurarea de raspundere civila auto.  
             In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de  ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img