joi, 25 aprilie, 2024

Infrangere umilitoare pentru Ludovic Orban: “Este o victorie a tuturor. Proiectele de lege nu au culoare politica”

Distribuie:

Publicat:

Marti, dupa 12 ore de discutii in Comisia de Buget a Camerei Deputatilor, s-a votat proiectul de lege de modificare a Legii Curtii de Conturi.

Astazi s-a mai facut un pas: Legea Curtii de Conturi a trecut de Camera Deputatilor! Se pare ca liberalii nu au tinut cont de dispozitia lui Ludovic Orban, care mentiona faptul ca PNL-istii nu trebuie sa voteze alaturi de PSD. Este o lege asteptata de toti cei care lucreaza in sectorul public, o lege care limiteaza abuzurile pe care le pot face auditorii in actul de control.

Senatorul liberal Daniel Zamfir, initiatorul proiectul de lege de modificare a Legii Curtii de Conturi, a fost contactat de DC News pentru o scurta declaratie dupa victoria de miercuri de la Camera Deputatilor. Politicianul a fost intrebat daca ce s-a intamplat astazi poate fi considerata o infrangere a lui Ludovic Orban, presedintele PNL, dat fiind faptul ca liberalii nu au ascultat de el si au votat alaturi de PSD.

A cui este, de fapt, victoria

Daniel Zamfir a spus ca este o victorie a celor care nu considera ca proiectele de lege au culoare politica. De asemenea, senatorul a zis ca putem vorbi despre o infrangere a modului de gandire a lui Ludovic Orban. 

"Este o victorie a tuturor celor care gandesc ca proiectele de lege bune pentru oameni nu au culoare politica. Ludovic Orban a ramas prins intr-o gandire a anilor '90, cand politica se facea in transee, cand gandeai ca absolut tot ce vine de la PSD este rau si distruge natiunea, iar tot ce vine de la tine salveaza natiunea. Eu nu vreau sa fiu in aceasta logica. Sunt oameni buni in orice partid, ca atare avem obligatia sa venim cu proiecte bune pentru societate", a spus Daniel Zamfir.

Unirea tuturor fortelor politice pentru binele oamenilor

"Legea Curtii de Conturi este un exemplu de proiect care a fost imbratisat de colegii de la PSD, UDMR, dar si o parte dintre colegii de la PNL. Este o infrangere a modului primitiv in care Ludovic Orban face politica. Pentru a face proiecte bune trebuie sa ne unim fortele, indiferent de partidul din care facem parte! In Romania sunt multe lucruri strambe care trebuie indreptate si care nu au culoare politica. Legea nu putea sa treaca decat cu sprijinul celor de la PSD. Le multumesc public pentru ca au sprijinit aceasta initiativa. In concluzie, da, este o victorie a celor care au inteles ca proiectele bune pentru oameni nu au culoare politica si este o infrangere pentru modul in care Ludovic Orban intelege sa faca politica".

Amintim ca liberalul Daniel Zamfir, a vorbit, pentru despre proiectul sau legislativ de modificare a legii de functionare a Curtii de Conturi.

Localitatile din Romania, in blocaj

"A aparut ca o necesitate, era o nevoie acuta de o modificare a actualei legi a Curtii de Conturi, care dateaza din 1992. Dincolo de punerea in concordanta cu noile standarde de audit european si international, era nevoie si pentru ca mare parte dintre localitatile din Romania erau intr-un blocaj, din cauza numeroaselor rapoarte de audit care erau intocmite pe baza de estimari, pe baza de presupuneri, iar consecinta acestor rapoarte estimative era ca se bloca practic activitatea in acea comunitate" spus Daniel Zamfir.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img