joi, 25 aprilie, 2024

Inovatie in lumea medicinei care poate face ca amintirile unei persoane sa poata fi recuperate

Distribuie:

Publicat:

Savantii de la Wake Forest Babtist Medical Center din Statele Unite au implementat cu succes un sistem protetic care foloseste tiparele de memorie ale unei persoane pentru a-i reda amintirile.

In studiul publicat recent in Journal of Neural Engineering, performanta memoriei pe termen scurt a aratat o imbunatatire cu 35-37% cu ajutorul noului sistem, scrie descopere.ro, care citeaza Science Daily.

„Este prima data cand oamenii de stiinta au putut identifica tiparele pentru memorie (sau codul) specifice unui anumit pacient si, in esenta, sa scrie in acel cod pentru a face ca memoria existenta sa functioneze mai bine, ceea ce este un pas important in redarea memoriei”, a precizat Robert Hampson, autorul principal al studiului.

Cercetarea s-a concentrat pe imbunatatirea memoriei pe termen scurt, ceea ce este cel mai intalnit tip de pierdere a memoriei in pacientii care sufera de boala Alzheimer, de accident vascular cerebral si de rani la cap.

La studiu au participat pacientii care sufera de epilepsie de la Wake Forest Baptist. Cercetatorii au influentat  tiparele de activare ale mai multor neuroni din hipocamp. Testele ulterioare de memorie au aratat o imbunatatire de peste o treime a memoriei fata de performantele de dinainte de efectuarea experimentului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img