sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Inscrierile in programul de fertilizare in vitro au fost amanate pentru 14 iunie

Distribuie:

Publicat:

Inscrierile in programul „FIV- o sansa pentru cuplurile infertile“ se decaleaza de pe 4 iunie pe 14 iunie. Modificare intervine ca urmare a implementarii, din 25 mai, a legislatiei privind datele cu caracter personal, se arata intr-un comunicat al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti  – ASSMB. „Etapa de selectie publica a farmaciilor si unitatilor sanitare specializate in fertilizarea in vitro, organizata de catre emitentul de vouchere, va avea loc in perioada 4-8 iunie 2018. 

in perioada 8-14 iunie se vor analiza si valida dosarele depuse de catre participantii la selectie“, potrivit aceleiasi surse. Consiliul General al Capitalei a adoptat pe 28 martie un proiect de hotarare privind acordarea a 13.800 de lei cuplurilor infertile pentru proceduri de fertilizare in vitro. Bugetul programului a fost stabilit la 13.800.000 de lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, numarul beneficiarelor fiind de 1.000. 

Din pacate, infertilitatea nu are simptome, mai exact aceasta boala nu se manifesta prin dureri, de aceea poti sa o ai si sa nu fii constient de prezenta ei. Concret, atunci cand un cuplu, nu reuseste intr-un an de zile, cu raporturi sexuale regulate si neprotejate sa obtina o sarcina, se ridica primele semne de alarma care anunta infertilitatea. Numai medicul specialist poate stabili in urma investigatiilor diagnosticul de infertilitate masculina, feminina sau infetilitate a ambilor parteneri.

Stiati ca: In Romania studiile confirma ca una din 6 persoane sufera de infertilitate; Tratamentele de infertilitate pot da rezultate pozitive dar, de multe ori, acestea sunt de lunga durata si necesita incredere,vointa, rabdare si perseverenta; O abordare realista si optimista a problemelor de infertilitate vine in sprijinul succesului oricarui tratament; Cuplurile care intampina dificultati emotionale in depasirea esecului unui tratament pot beneficia la Euromaterna de consiliere psihologica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img