joi, 25 aprilie, 2024

Inspectia Judiciara se sesizeaza din oficiu in cazul inregistrarilor cu Laura Codruta Kovesi

Distribuie:

Publicat:

Dupa inregistrarile explozive aparute in spatiul public in care sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, discuta cu procurorii despre metode prin care sa ajunga la premierul Sorin GrindeanuInspectia Judiciaras-a sesizat din oficiu si va efectua cercetari amanuntite. 

Acestia vor stabili daca Kovesi va fi, sau nu, cercetata disciplinar.

O paranghelie de doua zile a avut loc la Cheile Gradistei Fundata, la care au participat circa 400 de procurori DNA si politisti, potrivit unei informatii denuntate de un martor. Persoana respectiva a povestit, la Romania TV, desfasurarea ostilitatilor care avea un caracter sarbatoresc, de mare bucurie.

Masa a fost prezidata de Codruta Kovesi, iar in centrul atentiei s-a aflat procurorul Uncheselu care marca avansarea lui in consiliul de conducere al DNA, potrivit martorului.

Paranghelia a avut loc cand Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei prin care a desfiintat in termeni duri ancheta DNA asupra unor membri ai Guvernului. Ancheta a fost condusa de procurorul Uncheselu, incadrat definitiv pe post abia de cateva saptamani. Martorul a sustinut ca unii participanti la petrecere ieseau din cladire pe mai multe carari.
In acest sens si ministrul Justitie, Tudorel Toader, a afirmat ca va sesiza Inspectia Judiciara intrucat nu dispune de parghiile necesare pentru a analiza veridicitatea acestor inregistrari.

„Justitia este si trebuie sa fie un serviciu de interes public. In al doilea rand, justitia se infaptuieste si trebuie sa se infaptuiasca in acord cu binele public. Binele public nu este o fraza, binele public este o cerinta, o exigenta a statului de drept. In al treilea rand, potrivit Constitutiei, procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei, ceea ce nu inseamna ca ministrul Justitiei intefereaza cu modul de solutionare a dosarelor. (…) Am vazut, am auzit si eu aceasta dezbatere, aceasta controversa destul de puternica cu privire la acele dialoguri pe care le-ar fi purtat dna Kovesi. Ca ministru al Justitiei, nu am parghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea inregistrarile, veridicitatea continutului acelor inregistrari. Ce pot sa fac? Voi urca acum in birou, voi astepta sa se faca ora 8.30, voi chema de la directia de resort, voi sesiza Inspectia Judiciara pentru a verifica veridicitatea acelor interceptari. Daca Inspectia Judiciara nu are instrumentele, posibilitatea verificarii autenticitatii inregistrarilor si continutului acestora, evident vom gasi celelalte solutii legale procedurale, inclusiv prin expertizele tehnice.”, a declarat Tudorel Toader.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img