vineri, 29 martie, 2024

Instanta a respins cererea de reabilitare a latifundiarului Becali

Distribuie:

Publicat:

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea de reabilitare judecatoreasca a lui Gigi Becali, omul de afaceri avand mai multe interdictii dupa ce si-a executat pedeapsa cu inchisoarea. In plus, Gigi Becali este obligat de instanta la plata sumei de 200 de lei, cheltuieli judiciare catre stat.

Omul de afaceri are dreptul sa conteste decizia in termen de 10 zile de la publicarea ei. George Becali s-a prezentat joi dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a deschis un proces pentru reabilitarea judecatoreasca, el avand mai multe interdictii dupa ce si-a executat pedeapsa cu inchisoarea.

„Vin la Inalta Curte fara belele, vin cu pace adica, vin pentru albire. (…) Este, sa spunem, o mica indreptare. Interdictiile sunt de a alege si de a fi ales. Oricum nu ma intereseaza functia de demnitate publica, sa aleg, sa zicem asa si asa. Ca sa candidez nu ma intereseaza. Deci, nu e mare lucru. Trebuie aceasta reabilitare. Daca nu o ceri, nu o iei niciodata”, a declarat Becali, la sediul Instantei supreme.

El a fost eliberat conditionat in aprilie 2016 din Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce a executat un an si zece luni de inchisoare, din pedeapsa de 3 ani si 6 luni primita in trei dosare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img