joi, 28 martie, 2024

Intalnire istorica! Donald Trump o sa aiba o intrevedere cu Kim Jong-un

Distribuie:

Publicat:

Casa Alba a facut un anunt extrem de important in aceasta noapte. Presedintele Statelor Unite Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong-un se vor intalni fata in fata pana la finalul lunii mai.

Presedintele american a acceptat invitatia dictatorului de la Phenian, transmisa prin intremediul unui inalt oficial sud-coreean, insa locul si data exacta nu au fost inca precizate. O astfel de intalnire era greu de imaginat NU cu mult timp in urma. Vine totusi in contextul in care tensiunile intre Washington si Phenian au atins cote inalte din cauza programului de inarmare nucleara al Coreei de Nord, iar cei doi lideri s-au si insultat.

Disponibilitatea lui Kim Jong-un de a discuta cu Donald Trump vine insa in urma unui dezghet al relatiilor dintre cele doua Corei.

„I-am transmis presedintelui Trump ca in cursul intalnirii pe care am avut-o cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, acesta a spus ca se angajeaza in denuclearizare. Kim a promis sa se abtina de la orice nou test nuclear sau cu racheta. Intelege ca exercitiile militare de rutina comune ale Republicii Coreea (Coreea de Sud, n. red.) si Statelor Unite trebuie sa continue. Si si-a exprimat nerabdarea de a-l intalni pe presedintele Trump cat mai repede posibil”, a declarat Chung Eui-yong, consilier Securitate Nationala in Coreea de Sud.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img