vineri, 29 martie, 2024

Interventiile pompierilor vasluieni in perioada 15 – 18 februarie

Distribuie:

Publicat:

In perioada 15 februarie 2019, ora 16.00 – 18 februarie 2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Podul Inalt” al judetului Vaslui au intervenit la 30 misiuni, astfel:

Misiuni de acordare a asistentei medicale

24 intervetii ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistentei medicale de urgenta.

Misiuni de prevenire si stingere a incendiilor

o misiune de stingere a incendiilor, in data de 15.02.2019, incepand cu ora 20.59, a Detasamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, un echipaj de prim ajutor si o autospeciala de prima interventie si comanda pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o casa, in municipiul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la o camera, dintr-un complex de locuinte, cu probabilitatea de propagare la intregul complex de locuit. Urmare a incendiului au ars obiecte de mobilier, aparatura electocasnica, aparatura de gatit si preparatul hranei. Au fost degradate obiectele personale ale proprietarului, diverse obiecte textile, 15 metri patrati planseu si 20 metri patrati de acoperis. A fost salvat complexul de locuinte cu bunurile aferente. Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul sau scanteile cazute din soba cu acumulare de caldura peste meterialele combustibile amplasate necorespunzator.

o misiune de stingere a incendiilor, in data de 17.02.2019, incepand cu ora 00.48, a Detasamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o casa, in localitatea Fastaci, comuna Cozmesti, judetul Vaslui. Au ars 5 metri liniari de grinda din lemn. Datorita interventiei imediate a pompierilor au fost salvate casa, magazia si casele invecinate. Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic al cosului de fum, neprotejat termic fata de materialele combustibile.

o misiune de prevenire si stingere a incendiilor, in data de 17.02.2019, incepand cu ora 18.08, a Detasamentului de Pompieri Vaslui, la un accident rutier pe DN 2F. Militarii au intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o autospeciala de descarcerare, la accidentul rutier, pe DN 2F, in zona industriala, unde un autoturism era rasturnat pe carosabil. Echipajele de pompieri sosite la locul interventiei au evaluat conducatorul autoturismului, care era iesit din acesta; fiind in afara oricarui pericol. Echipajele de politie sosite la locul interventiei vor stabili cauza accidentului rutier.

o misiune de stingere a incendiilor, in data de 17.02.2019, incepand cu ora 19.37, a Detasamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o casa, in localitatea Feresti, comuna Feresti, judetul Vaslui. Au ars o grinda si trei capriori. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la podul casei, cu degajare de fum si pericol de propagare la intreaga casa, anexe si locuintele invecinate. Datorita interventiei imediate a pompierilor au fost salvate casa, magazia si casele invecinate. Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul sau scanteile de la cosul de fum deteriorat.

o misiune de stingere a incendiilor, in data de 17.02.2019, incepand cu ora 19.44, a Detasamentului de Pompieri Barlad. Militarii au intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, in localitatea Banca, comuna Banca, judetul Vaslui. Au ars aproximativ 3 tone de furaje (coceni de porumb). Au fost salvate locuinta, adapostul de animale, aproximativ 10 tone de furaje (fan, lucerna, coceni de porumb). Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.
Misiuni de asistenta persoanelor

o misiune privind transportul unui pacient la ambulanta, cu un echipaj de stingere, in data de 17 februarie 2019, in municipiul Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img