vineri, 29 martie, 2024

Invata sa prepari o bautura nutritiva cu ghimbir, turmeric si nuca de cocos

Distribuie:

Publicat:

Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice condimente, fiind considerat un super-aliment. Cercetatorii au demonstrat ca reduce inflamatia, imbunatateste digestia si intareste sistemul imunitar. Aroma si gustul distinctiv sunt date de uleiurile esentiale pe care le contine. Ghimbirul are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice, fiind un adjuvant naturist in tratamentul bolilor cardiovasculare.

Potrivit healthyfoodhouse.com, o singura ceasca cu ceai de ghimbir consumata in fiecare zi reduce riscul de atac cerebral, gratie compusilor care “dizolva” grasimile care blocheaza arterele. In plus, aceasta radacina stimuleaza circulatia sanguina, facilitand transportarea oxigenului, a mineralelor si vitaminelor catre fiecare celula din corp.

Iata cum se prepara o bautura nutritiva cu ghimbir:
Ingrediente:
Miere cruda si organica
Lapte de cocos
¼ lingurita turmeric
¼ lingurita de ghimbir
O cana cu apa

Mod de preparare:
Puneti apa impreuna cu pudra de ghimbir si turmeric sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, reduceti temperatura la minimum si lasati sa fiarba timp de 7-10 minute. Adaugati lapte de cocos si strecurati intr-o ceasca. Indulciti cu miere dupa gust si bucurati-va de ceaiul gustos si sanatos.

sursa: healthyfoodhouse.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img