vineri, 29 martie, 2024

Invatatoarea contrabandista nu poate fi concediata

Distribuie:

Publicat:

Alina Madalina Idriceanu, invatatoarea trimisa in judecata sub control judiciar cu acuzatia de contrabanda de tigari, scapa de orice masura ce ar fi trebuit luata de conducerea unitatii scolare acolo unde ea preda cursuri. Ba mai mult, Parchetul de pe langa Judecatoria Husi, a stabilit si el ca nu i se poate desface contractul de munca.

Potrivit declaratiilor reprezentantilor ISJ Vaslui, “Conducerea scolii a transmis adrese catre Parchet, Politie, Judecatorie, si a solicitat un punct de vedere cu privire la masurile ce pot fi luate, pe linie profesionala, fata de doamna învățătoare. In raspunsul primit de la Parchet, unitatea de invatamant a fost informata ca faptele nu au fost savarsite de catre cadrul didactic in timpul exercitarii atributiilor de serviciu si, in consecinta, legal, nu i se poate desface contractul de munca”.

Cu trei zile inainte de Pasti, Alina Madalina Idriceanu a fost prinsa de catre politistii de frontiera vasluieni cu tigari de contrabanda in masina personala, in urma a 32 de perchezitii domiciliare. Retinuta initial pentru 24 de ore, invatatoarea a fost arestata, pe 29 aprilie, de catre Judecatoria Husi pentru contrabanda cu tigari.Insa, in urma contestatiei la Tribunalul Vaslui, tanara invatatoare a fost eliberata pe 3 mai, fiind pusa sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile. In aceste conditii, invatatoarea a putut reveni, pe 3 mai, la catedra, odata cu reluarea cursurilor dupa vacanta. La inceputul acestei luni, invatatoarea a fost trimisa in judecata pentru contrabanda de tigari.

Femeia mai este acuzata si de trafic de minori dupa ce, in aprilie 2014, a recrutat din Romania o adolescenta de 17 ani pe care apoi, impreuna cu un italian, ar fi exploatat-o sexual intr-un club de noapte din Italia. Cei doi au fost prinsi de carabinieri dupa ce adolescenta a incercat sa se sinucida intr-o gara din peninsula.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img