marți, 16 aprilie, 2024

Iohannis, despre recursul compensatoriu: Se cauta un vinovat, dar va spun clar ca nu asta e solutia!

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la Legea recursului compensatoriu ca siguranta cetateanului nu este negociabila, iar solutia nu este cautarea unui vinovat.

De asemenea, el a somat Guvernul sa faca o analiza urgenta si sa vina cu solutii legate de efectele acestei legi care pun in pericol siguranta cetatenilor.

"O a doua chestiune pe care vreau sa o mentionez este cea a recursului compensatoriu. Trebuie sa spun foarte clar si raspicat: siguranta cetateanului roman nu e negociabila!

Asadar, trebuie sa tragem cateva concluzii rapid si sa venim cu masuri care sa-i permita omului sa stea linistit acasa si sa nu se teama ca vine un delincvent peste el. Se cauta un vinovat, dar va spun clar ca nu asta e solutia.

De aceea, solicit Guvernului Romaniei sa faca intr-un timp scurt o analiza profunda si sa vina cu solutii", a spus seful statului, miercuri, intr-o declaratie de presa sustinuta de la Palatul Cotroceni.

Presedintele a reiterat ca vrea din partea Guvernului o analiza urgenta pe aceasta tema.

"Repet! Solicit urgent Guvernului o analiza profunda si prezentarea de solutii. Solutiile trebuie sa vina de la Guvern, de la Ministerul Justitiei. Se poate intra in procedura foarte rapid in Parlament, se poate corecta legislatia. Nu e acceptabil sa se caute vinovati, in loc de solutii!", a completat Iohannis.

Declaratia presedintelui vine dupa ce mai multi condamnati eliberati in baza legii recursului compensatoriu au comis infractiuni grave la scurt timp dupa iesirea in inchisoare. Cele mai recente cazuri sunt cel al unui tanar din Medias ucis la doar 25 de ani si al unui batran din Galati, snopit in bataie de un recidivist pentru 500 de euro si un telefon

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img