joi, 18 aprilie, 2024

Iohannis spune ca economia Romaniei va avea cifre negative daca populatia nu se vaccineaza: ‘Ne confruntam totusi cu probleme’

Distribuie:

Publicat:

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la recepția de anul nou a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană. Iohannis susține că prognozele arată în momentul de față o creștere economică pentru 2021 de 4,3%.

„Mă bucur să particip din nou, de această dată în mod virtual, la tradiționala Recepție de Anul Nou organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Anul 2020 a stat sub semnul pandemiei de COVID-19, al crizei sanitare și economice, precum și al stării de urgență în majoritatea țărilor europene.

2021 a debutat însă cu semne bune pentru România și pentru comunitatea de afaceri, cu semnale încurajatoare de revenire a creșterii economice. Prognozele indică faptul că România va beneficia de o creștere cu 4,3% în acest an, un procent destul de bun, dat fiind contextul în care ne aflăm.

Țara noastră se confruntă însă, în continuare, cu spectrul dezechilibrelor economice, față de care trebuie găsite soluții sustenabile. În acest sens, sunt esențiale consolidarea situației finanțelor publice, precum și aplicarea de politici de susținere a creșterii competitivității, cu accent special pe creșterea exporturilor și atragerea de investiții pe termen lung.

Trebuie să fim conștienți că evoluțiile economice din perioada următoare vor fi direct influențate de ritmul și succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, atât la nivel european, cât și la nivel național. De noi toți depinde revenirea la normalitate, în condiții de siguranță sanitară”, a spus Klaus Iohannis, la recepția Camerei de Comerț.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img