joi, 28 martie, 2024

Ion Cristoiu, teorie incendiara: De ce sunt anticipatele o urgenta pentru Klaus Iohannis. Urmatorii 10 ani depind de acest lucru

Distribuie:

Publicat:

Ion Cristoiu reacionează la afirmaţia președintelui Klaus Iohannis, cu privire la necesitatea ca Ludovic Orban să-şi dea demisia pentru a se ajunge la alegerile anticipate.

"În legătură cu anticipatele, nu știu dacă PNL are un interes atât de mare precum Iohannis. Fără anticipate, fără o majoritate, PNL nu numai că se duce la vale și că avem o problemă de interes național, dar riscă să se compromită pentru încă un deceniu o guvernare de dreapta. Klaus Iohannis știe acest lucru și va face orice pentru ca să aibă loc alegeri anticipate", a afirmat Cristoiu, la Antena 3.

Jurnalistul e de părere că Iohannis ar trebui să preia inițiativa în privința alegerilor anticipate, în funcție de cât de repete vrea să aibă loc aceste alegeri.

"În cazul de față, Klaus Iohannis ar trebui să aibă inițiativa. Dacă rămâi la mâna moțiunii de cenzură, ești la mâna PSD-ului și ești obligat să aștepți să declanșeze prin moțiune de cenzură. Teoretic. Pentru că să cadă moțiunea de cenzură. Dacă vrei să impui tu un anumit ritm, mai ales să fie cât mai repede aceste anticipate, atunci trebuie să fie prin demisia premierului", a mai spus Cristoiu.

Sursele din PNL citate de Antena 3 afirmă că pentru realizarea alegerilor parlamentare anticipate odată cu cele locale, premierul Ludovic Orban este hotărât să demisioneze din funcția de prim-ministru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img