joi, 25 aprilie, 2024

Ion Tiriac se pregateste sa dea lovitura CARIEREI

Distribuie:

Publicat:

Miliardarul Ion Tiriac se pregateste sa dea lovitura in domeniul care l-a consacrat: tenisul. Jurnalistii spanioli scriu faptul ca Ion Tiriac face toate eforturile ca turneul de la Madrid, pe care il patroneaza, sa devina unul de Grand Slam, adica unul dintre cele mai importante turnee din tenis.

“Ambitia magnatului roman este sa faca din turneul de la Madrid unul de Grand Slam”, noteaza publicatia spaniola BolsaMania, care i-a facut portretul omului de afaceri, sub titlul “Ion Tiriac, regele Transilvaniei care controleaza turneul de la Madrid”.

“Omul cu ochelari negri si mustata proeminenta s-a nascut la doar 40 de kilometri distanta de Castelul lui Dracula. A strans o avere dupa ce s-a retras, ocupand locul 1.694 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 1,7 miliarde de euro”, mai noteaza sursa amintita, conform Mediafax.

Jurnalistii spanioli mentioneaza ca turneul de la Madrid aduce orasului un profit de aproape 100 de milioane de euro, iar Tiriac castiga 20 de milioane de euro.

“In termeni de bussines, firma detinuta de Tiriac, Madrid Trophy Promotion, castiga 20 de milioane de euro de la sponsori. Opt milioane numai din vanzarile de bilete VIP, cu un profit de peste trei milioane de euro. Pentru capitala Spaniei, turneul e de asemenea o gura de aer proaspat. In urma unui studiu s-a stabilit ca turneul lasa un impact de peste 93 de milioane de euro”, se mai arata in materialul respectiv.

Ion Tiriac organizeaza turneul de la Madrid din 2002. In 2016, Simona Halep a cucerit titlul, dupa ce a invins-o, in finala competitiei, pe Dominika Cibulkova, din Slovacia. In competitia feminina de la Madrid, una de categorie Premier Mandatory, premiile sunt de 4.771.360 de euro, iar la cea masculina, de categorie Masters 1.000, de 5.719.660 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img